OSL Schrijfcursus voor geesteswetenschappers: Framen, schrappen en herschrijven

CoördinatorProf. dr. Geert Buelens (Universiteit Utrecht)
Data: maart – april 2024 (TBA)
Credits: 3 EC, NB credits kunnen alleen worden toegekend aan ReMA studenten en Promovendi, verbonden aan Nederlandse universiteiten
Locatie: Universiteit Utrecht
Bestemd voor: Promovendi en RMa Studenten, OSL leden hebben voorrang bij inschrijving

Registratie opent op 4 december om 9.00 uur VIA DEZE LINK.

LET OP: Van deelnemers wordt verwacht dat zij reeds correct academisch Nederlands schrijven. Deze schrijfcursus is daar niet voor bedoeld. Voor het leren schrijven van correct academisch Nederlands bestaan andere opleidingen.

Valorisatie wordt in de wetenschap steeds belangrijker. En dan gaat het er niet alleen over dat je onderzoek aansluiting vindt bij maatschappelijke thema’s, maar ook dat je aan het brede publiek duidelijk kunt maken waar het over gaat en wat er interessant aan is. In deze korte, intensieve schrijfcursus leer je in verschillende tekstgenres je onderzoek te presenteren. Hoe kun je in een opiniërende column de aansluiting zoeken bij de actualiteit? Welke offers moet je (niet) brengen wanneer je in de media komt of een boek schrijft voor een publieksuitgeverij? Hoe kun je je onderzoek ‘framen’? De cursus bestaat uit schrijfoefeningen en discussies.

Docent: Geert Buelens, hoogleraar Moderne Nederlandse Letterkunde Universiteit Utrecht en meermaals bekroond en vertaald essayist, columnist en schrijver van literaire non-fictie.

Programma TBA